ZIEDOJUMU TĀLRUNIS
+371 90006865

*Maksa par zvanu - 4.27 EUR

Jūlija nogalē biedrības “Tavi draugi” labdarības koncertā uzstāsies “Astro’n’out”

Turpinot pērn uzsākto tradīciju, labdarības biedrība “Tavi draugi” arī šovasar aicina uz diviem labdarības koncertiem “Angāra saulrieti”. Pirmais koncerts notiks trešdien, 31. jūlijā, no plkst. 18.00, pie biedrības angāra Rīgā, Ventspils ielā 50, un tajā uzstāsies “Astro’n’out” un MUUD, par dejām gādās DJ Ķilkuts. Nākamais labdarības koncerts notiks 28. augustā. 

“Aizvadītā gada vasarā, pēc Kahovkas HES aizsprostu uzspridzināšanas, meklējām aizvien jaunus veidus, kā palīdzēt plūdu seku likvidēšanā un tā dzima ideja par koncertu rīkošanu. Kopā ar Latvijā iemīļotiem māksliniekiem mums pērn izdevās radīt prieku trīs koncertu sērijā, vienlaikus izdarot labu darbu un ziedojumos kopumā savācot teju 29 000 eiro Ukrainas atbalstam. Šovasar vēlamies “Angāra saulrietu” tradīciju turpināt ar mērķi palīdzēt tiem, kam tas visvairāk nepieciešams gan Ukrainā, gan Latvijā. Esam gandarīti, ka Latvijā iemīļoti mūziķi, radošo jomu pārstāvji un tehniskie speciālisti ir gatavi arī šovasar, aktīvās koncertsezonas laikā veltīt laiku, darbu un resursus, atbalstot labdarību,” stāsta biedrības “Tavi draugi” pārstāve Beāte Bēvalde. 

Ieeja “Angāru saulrietu” koncertos ir par ziedojumiem noteiktam mērķim. 31. jūlija koncerta apmeklētāju ziedojumi tiks novirzīti maskēšanās tīklu pīšanas materiāliem Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Biedrībā “Tavi draugi” vismaz trīs reizes nedēļā notiek maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcas, kurās pēc Ukrainas karavīru pieprasījuma no speciāla auduma top dažāda izmēra maskēšanās tīkli. To galvenā funkcija ir paslēpt no agresora tehniku, munīciju, automašīnas un humāno preču kravas.

Tīklu darināšanai tiek izmantotas dažādu toņu spanbonda auduma strēmeles pūciņas vieglumā. Savukārt siešana notiek īpaši pielāgotā tehnikā, ņemot vērā attiecīgā tīkla pasūtītāju atrašanās vietas apvidus īpatnības un dabā sastopamo krāsu gammu un izvairoties no precīzu ģeometrisku formu radīšanas. Pareizai tehnikai un krāsu salikumam ir būtiska nozīme, jo nekvalitatīvi veidots maskēšanās tīkls veic tieši pretēju funkciju – nodod ienaidniekam karavīru atrašanās vietu un var kalpot pat kā nāves spriedums. Gatavie maskēšanās tīkli ar “Tavi draugi” brīvprātīgo un sadarbības partneru palīdzību tiek nogādāti Ukrainas aizstāvjiem tieši rokās. “Angāra saulrietu” koncerta apmeklētājiem būs iespēja piedalīties maskēšanas tīklu pīšanas darbnīcā biedrības “Tavi draugi” brīvprātīgo vadībā. 

Savukārt mazākajiem apmeklētājiem paredzētas atrakcijas kopā ar “Smaidu darbnīcu” un Getparty.lv, koncerta laikā darbosies kafejnīca, labdarības grāmatu iegādes punkts un “Tavi draugi” dizaina līnijas veikals, kur par ziedojumiem varēs iegādāties Latvijas un Ukrainas tematikas suvenīrus.

Nākamais “Angāra saulrietu” koncerts notiks 28. augustā un tā mākslinieki tiks izziņoti augustā. 

Biedrība “Tavi draugi” labdarības koncertu sēriju “Angāra saulrieti” aizsāka 2023. vasarā ar mērķi vākt ziedojumus Ukrainas atbalstam. Pērn rīkotajos trīs labdarības koncertos kopā tika saziedoti teju 29 000 eiro un simtiem Ukrainas karavīriem, civiliedzīvotājiem un viņu četrkājainajiem draugiem ļoti noderīgu lietu un produktu. Koncertu sērijas ietvaros savas uzstāšanās Ukrainai veltīja “Laika upe”, “Singapūras satīns”, Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, “Very Cool People”, Elza Rozentāle, “Queentesence” un Rihards Saule, “Mazais Princis” un DAGAMBA.