Taromātos jūlijā un augustā saziedo vairāk nekā 32 750 eiro Ukrainas atbalstam

Latvijas iedzīvotāji šī gada jūlijā un augustā taromātos kopā saziedojuši vairāk nekā 32 750 eiro Ukrainas atbalstam. Ziedotā summa tiks novirzīta labdarības biedrībai “Tavi draugi”, humānās palīdzības nogādāšanai Ukrainā. Pateicoties ziedojumiem, biedrība uz Ukrainu varēs nogādāt sešas kravas automašīnas un ap divdesmit busiņu ar Ukrainas civiliedzīvotājiem un armijai nepieciešamajām lietām. 

SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” un labdarības organizācijas Ziedot.lv ziedošanas iniciatīvas “Ziedo savu depozītu” ietvaros no jūlija līdz pat gada beigām iedzīvotāji visā Latvijā, nododot depozīta iepakojumus taromātos un izvēloties iespēju uzkrātos līdzekļus ziedot Ukrainas atbalstam, var novirzīt depozīta summu humānās palīdzības kravu nogādāšanai Ukrainā. Šī gada jūlijā taromātos Ukrainai ziedoti 17 036,90 eiro, bet augustā – vēl 15 722,20 eiro. 

Biedrība “Tavi draugi” kopš 2022. gada februāra ir nosūtījuši humāno palīdzību Ukrainai aptuveni septiņu miljonu eiro vērtībā. Humānā palīdzība tiekt sagādāta pateicoties ziedotājiem, pēc Ukrainas labdarības organizāciju un bruņoto spēku daļu pieprasījumiem. Biedrības pārstāvji sagatavo visu nepieciešamo dokumentāciju un nogādā kravas Ukrainā, nododot tās adresātiem paši vai ar partnerorganizāciju starpniecību. Humānās palīdzības saņēmēji ir gan civiliedzīvotāji, arī no okupētajām teritorijām evakuētie ukraiņi, gan slimnīcas, tostarp kara hospitāļi, kur ārstējas ievainotie karavīri, gan Ukrainas armijas daļas. 

Humānās palīdzības nogādāšana Ukrainā, vietās, kur tā visvairāk nepieciešama, ir sarežģīts, laikietilpīgs, dārgs un arī bīstams process. Vajadzību ir daudz, tās mainās sezonāli un līdz ar kara gaitu. Neviens sūtījums uz Ukrainu nedodas ceļā tāpat vien, kravas tiek rūpīgi plānotas un tiek ļoti gaidītas visā Ukrainā un īpaši – frontes līnijā.

Ulvis Noviks, biedrības “Tavi draugi” vadītājs pateicas ikvienam Latvijas iedzīvotājam par atbalstu: “Pilna mēroga karam Ukrainā turpinoties, civiliedzīvotāju un Ukrainas aizstāvju vajadzības nemazinās – palīdzība ir nepieciešama katru dienu. Līdzekļu transporta izdevumu segšanai vienmēr trūkst, tāpēc novērtējam katru depozīta sistēmā ziedoto centu. Taromātos katru mēnesi ziedotā summa dod iespēju Ukrainā nogādāt humānās palīdzības kravas ar trīs kravas automašīnām un aptuveni desmit mikroautbusiem.”

“Depozīta sistēma ir spējusi ne vien uzlabot apkārtējās vides tīrību, bet arī kalpojusi par pieejamu un ērtu platformu iedzīvotājiem, lai ziedotu naudu labdarībai. Taromātos kopumā ir iespējams ziedot četriem labdarības virzieniem, un mūsu novērojumi liecina, ka vislielākā summa patlaban tiek ziedota tieši Ukrainas atbalstam. Tas apliecina iedzīvotāju vēlmi palīdzēt un risināt ne tikai sabiedrībā, bet arī pasaulē būtiskas problēmas. Tādēļ paldies ikvienam sistēmas lietotājam, kas nepaliek vienaldzīgs un ziedo, jo kopīgiem spēkiem mēs varam saziedot tiešām ievērojamu summu, ko pēc tam pārvērst reālā, praktiskā palīdzībā Ukrainai,aicina SIA Depozīta Iepakojuma Operators valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.