Ātrās reaģēšanas komanda

Atbalsts tiem, kurus skāra vētra 2023. gada 7. augustā Dobelē un Jaunpilī, Latvijā.

Reaģējot uz vētras radītajiem postījumiem Latvijā, labdarības organizācija “Tavi draugi” uzsāka ziedojumu vākšanas akciju, lai palīdzētu novērst vētras sekas, aicinot iedzīvotājus un uzņēmumus palīdzēt tiem, kurus skāra šī katastrofa. Organizācija palīdzēja vairāk nekā 100 mājsaimniecībām, sniedzot atbalstu pagaidu jumtu uzstādīšanā, kā arī nodrošinot ilgtermiņa risinājumus, piemēram, pastāvīgu jumtu uzstādīšanu.

Paveiktie darbi: bojāto jumtu noņemšana, pagaidu jumtu uzstādīšana, pastāvīgu ilgtermiņa jumtu uzstādīšana un apkārtnes pārbaude. Palīdzēts vairāk nekā 100 mājsaimniecībām.

       

Atbalsts Sergo Tvauri meklēšanai Baltijas jūrā 14.07.2024.

Tika ziņots, ka Jevgēņijs Kints un Sergejs Tvauri 13. jūlijā ap plkst. 10:00 izbrauca no Rojas (Latvija) uz Rīgas salu (Igaunija) ar ūdensmotocikliem un ap plkst. 13:40 pazuda jūrā.

Paveiktie darbi: Pirmajā dienā “Tavi draugi” organizēja transportu uz Rīgas salu, lai meklētu abus vīriešus. Kad Jevgēņijs tika atrasts, viņš tika nogādāts atpakaļ uz Latviju ar to pašu transportu.

“Tavi draugi” arī organizēja transportu termālo dronu pilotu nogādāšanai uz salu (kopumā četri dronu piloti). Lai gan operācija varētu būt sākusies jau pirmajā naktī, ja organizācijai būtu savi droni, droni veiksmīgi tika iegūti un nosūtīti otrajā naktī.

Organizācija “Tavi draugi” palīdzēja meklēt Tvauri, aicinot cilvēkus sociālajos tīklos palīdzēt meklēšanā uz sauszemes, gan kājām, gan ar vieglo transportu (velosipēdu, kvadraciklu u.c.).

Pēc Sergo vecāku lūguma tika atvērts atsevišķs ziedojumu konts, lai segtu meklēšanas izmaksas, tostarp privātā helikoptera piesaisti, kura izmaksas bija 1200 EUR stundā.

Sociālo mediju ieraksts un meklēšanas komanda:

Atbalsts tiem, kurus skāra vētra 2024. gada 19. jūlijā Jūrmalā, Latvijā.

Reaģējot uz vētras radītajiem postījumiem Latvijā, organizācija “Tavi draugi” izveidoja tālruni, lai ziņotu par bīstamiem nogāztiem kokiem, kas apdraudēja sabiedrības drošību, kā arī par citiem ar vētru saistītiem jautājumiem.

“Tavi draugi” cieši sadarbojās ar Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, nodrošinot koordinētus pasākumus. Dienests sniedza adresu sarakstu, ko “Tavi draugi” komanda pārbaudīja un apstiprināja. Vietās, kur viņi varēja darboties patstāvīgi, viņi risināja situāciju paši. Vietās, kas pārsniedza viņu spējas, tika iesaistīti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti.

Paveiktie darbi: bīstamu nogāzto koku noņemšana Kaugurē un Mellužos (Jūrmalā). Palīdzēts apmēram 20 mājsaimniecībām.